Fredags mys

Det regnar stôll ute!

Idag var det dax att åka till bvc med Belle för vaccination och mäta/väga. Jag struntade i att ställa klockan på väckning eftersom barnen alltid väcker mig vid senast 8. Vi skulle vara på bvc kl 10.30.
Belle väckte mig kl 9.30 ganska exakt, så det blev lite stressigt på morgonen. Jag var tvungen att ge Jonathan mat och amma Belle. Efter det var jag tvungen att klä på barnen och mig själv. När allt var klart behövde jag bara hitta Belles bvc-bok, men det lyckades jag inte med så vi åkte utan den.  (kanske inte låter som att det var stressigt... men det var det)

På bvc gick allt jättebra. Lilltjejen väger 5870g och är 59cm lång nu. När hon fick sprutorna skrek hon massor, men sötaste storebror Jonathan höll henne i handen , pratade med henne och klappade henne på huvudet under båda sprutorna.

Efter bvc besöket åkte vi hem till mina föräldrar och åt lite mat. Jonathans 2 kusiner var där så dom fick leka lite :) När jag skulle ut i bilen en snabbis och lämna en bok jag glömt hos mina föräldrar tidigare i veckan insåg jag att jag hade varit mkt mer stressad än jag trott innan bvc besöket.. hehe, jag hade tagit på mig 2olika skor (en jättegammal och en helt ny.. inte ens lika) utan att ens märka detta.. PINSAMT!

Nu ligger Belle och sover här hemma och Jonathan se på tv. När Robbin kommer hem skall han en snabbis till min bror och grejja med ngt elektriskt, och efter det så blir det fredagsmys... vilket innebär att inte göra många knop och äta lite godis ev.

Onsdag

Nu var det ett tagsedan jag skrev igen. Det är nog för att det inte har hänt ngt spec eller att jag har haft mkt att göra.

Belle sover numera i sin egen säng, vilket funkar super. Förr fick jag inte sova ngt speciellt på nätterna.. på slutet blev det ca 4timmar i sträck, vilket inte är så pjåkigt. Men nu när Belle sover själv sover hon mkt mkt längre.. hon somnar vid 23 och sover till 8 på morgonen. Helt underbart ju!!!

Jonathan har nu varit helt blöjfri i ca 2 månader.. ibland har han inte ens nattblöja, men det kanske beror på att vi glömmer det hehe. Men det har inte hänt en enda olycka när nattblöjan uteblivit. Dom första 10 dagarna var lite jobbiga för han att inte ha blöja. Han kissade bra på potta/toalett, det gjorde han även innan vi började riktigt med potträningen.. men jag tror inte att han gjorde nr 2 ngn gång under första veckan. Men tillslut vågade han göra även det på toaletten. Det är såå smidigt att han är blöjfri. Det tog sin tid.. han är ju snart 3 år. Vi började med potträning redan när han var 2 , men han var inte riktigt mogen för att sluta helt då.

Idag vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på.. kanske borde tvätta lite och röjja lite.. men är inte alls sugen på att göra ngt idag. Har iofs lust att åka ut och shoppa lite, men ekonomin tillåter inte det (min semesterlön glömdes att betalas ut och jag fåt vänta 2v innan jag kan få den)

Nu skall jag leka med Jonathan och Belle en stund.

Lite tankar

Jag älskar min familj över allt annat!

Robbin och jag har det så bra ihop. Han är en kille som vet vad han vill. Han är snäll , trevlig, rolig, söt/snygg, intelligent, han älskar mig och han har massa andra bra egenskaper :) Vi har roligt ihop och det är klart att vi bråkar ibland.. men aldrig ngr större konflikter (nej, jag får inte alltid rätt i allt jag vill/tycker.. rätt ofta vinner han när vi inte tycker / vill samma.. man får välja sina fajter ;) hehe)

Jonathan är min förstfödda och jag älskar han mer än ord kan beskriva. Han tillför så mkt i mitt liv. Han är snäll och go. Jag bara smälter när han säger att han älskar mig. Sen är han så klart en vanlig snart 3åring som vet vad han vill och han är i en trotsålder som heter duga. Men han är min lilla son och jag kommer alltid att älska honom.

Belle är mitt andra barn. Hon är den sötaste tjejen jag någonsin sett. Hon är en glad och väldigt medveten liten tjej. Jag trodde inte att jag kunde älska ngn mer så mkt som jag älskar Jonathan, men vet ni vad.. Jag älskar Belle över allt annat.. precis som Jonathan. Dom är mina barn, det är dom som äger mitt hjärta och det är dom som gör mitt liv värt att leva. Dom två söta barnen och min Robbin. Det är Robbin,Jonathan, Belle och jag som gör min familj. 

Jag hoppas över allt annat att våran familj får må bra och leva väldigt länge. Jag hoppas att vi får uppleva många fina stunder tillsammans. Jag ser framemot att se vad framtiden har att erbjuda våran familj :)

Ny vecka

Så fruktansvärt varmt det var inatt. Vi hade en fläkt brevid sängen för att kunna sova någorlunda bra. Nackdelen med en fläkt är att man får/har lite förkylningssymptom när man vaknar, men det får man stå ut med hehe.

Jag och Belle gick upp samtidigt som Robbin (som för övrigt hade ställt klockan nästan en timma för tidigt). Nu väntar vi på att Jonathan skall vakna och att affären skall öppna. Måste fylla upp kylskåpet, det börjar bli tomt.

Hade tänkt att jag skall träna idag när Robbin kommer hem från jobbet. Det blir nog träning mån-tor om vi inte har ngt annat inplanerat dom dagarna. Jag känner att jag måste ta tag i tränings biten nu. Vikten är ju sedan länge tillbaka till det normala, men kroppen är inte alls densamma. Vill bara bli lite mer "fit", annars bryr jag mig inte så mkt om hur jag ser ut ;) Är ju tillsammans med världens bästa Robbin som vet att jag fött 2 barn och dessutom skulle han fortfarande tycka lika mkt om mig även om jag gick upp massor och blev tjockis (säger han iaf hehe).

Jag vill hitta ngn rolig hobby att hålla på med här hemma när jag har tråkigt (ja, jag har tråkigt rätt ofta), men jag hittar inget som jag känner skulle vara roligt i mer än ngn vecka. Vill ha ngt som betyder samma för mig som Robbins western hobby gör för honom. Jag har ju iofs träningen, men det räcker inte.. vill ha ngt mer :) Lite synd att " göra ording allt som behövs göra i huset" inte lockar till att bli min hobby ;).

Funderar på om jag skall ta och väcka Jonathan, men om jag gör det får jag ingen mer lugn stund förrän ikväll..

Om idag

Just nu sitter Jonathan på toaletten och Belle ligger på lekfilten och ser på tv. Idag hade jag tänkt att vi skulle ut på byn och handla lite. Vi behöver fylla upp kylskåpet, köpa en fläkt, ev köpa ett parasoll, köpa skor till mig och kanske gå i ngn klädaffär. Men vi får väl se hur mkt det blir, det kan vara rätt så kämpigt att gå i affärer med 2 barn.. ett barn med för den delen. Jag hoppas att mina grejjer jag beställt kommer idag med.. har väntat ett tag på dem nu.

Jag håller på och tvättar, jag har bytt sängkläder och fyllt en diskmaskin med disk.


Robbin började jobba idag, han var väldans trött imorse. Själv vaknade jag strax innan 4 och ammade Belle, och då vaknade även Jonathan som trodde att det var dax att gå upp eftersom det var ljust ute. Det gick inte att få Jonathan att somna och dessutom väckte han Belle som hade somnat efter ammningen så jag fick gå upp med båda barnen.

Saknar Robbin lite nu när han jobbar. Jag har ju vant mig med att ha honom hemma nu. Men vid 17.30 kommer han hem idag.

Kalas, skruvar och lite annat

Idag var vi på kalas. Jonathans kusin Alvin fyller 3år imorgon. Alvin fick en... jag vet inte vad det heter, men det är en slags järnstolpe man skruvar ner i marken med en tennisboll i ett snöre på den.. och så är man 2personer och skall slå bollen runt stolpen.. eller ngt sånt typ. Nej, jag är inte bra på att försöka förklara saker hehe! Han fick även den 4e (tror jag) silverskeden i hans dop samling.  Barnen brötade omkring hela tiden.. vissa gånger gick det jättebra att leka men andra gånger så blev det lite bråk ;)

Kusin Elmer var nyfiken på allt han såg och vill gärna smaka på allt ;) Han tyckte väldigt mkt om Belle, eller det kanske var hennes bilstol han tyckte mest om hehe.

Igår var det extremt varmt, för varmt för barnen. Belle hade mest ont av det varma vädret. Badade henne i kallt vatten 2 ggr.. men effekten av det höll sig inte så länge så jag letade fram en fläkt som jag ställde framför henne och då somnade hon direkt.. Jonathan började först tycka värmen var riktigt jobbig fram mot kvällen.. så han fick ta ett ganska kallt bad i badkaret. Efter det slocknade han med.

Vi har extremt varmt och kvavt/fuktigt inne när det är varmt ute.. och tvärt om på vintern.. Detta är för att det är rätt dåligt isolerat.. måste fixa det ngn gång. När vi gick och la oss igår kväll hade vi fläkten riktad över sängen.. skönt, men det är svårt att somna när den låter såpass högt som den gör.

Robbin skulle varit borta mellan lör-sön , men han kom hem på lör kväll/natt (22.30). Det hade varit väldigt varmt och grabbarna hade blivit väldigt trötta och slitna av att gå fullt påpälsade hela dagen på high chaparral. Det lockade inte att sova i bilen en natt för att sedan åka hem dagen efter..

På efterkontrollen i tor vägde jag mig, och jag har gått ner allt jag gått upp under graviditeten + lite därtill.. men kroppen är långtifrån återställd. Lite degmage och sådant roligt. Min barnmorska sa också att om jag skall skaffa ett barn till så är det bäst att vänta 3-4år innan vi gör det. Men just nu är vi väldigt nöjda med 2 st barn :) Alla mina värden är också bra igen.. vilket är vääldigt skönt!

Imorgon hoppas jag att det jag har beställt på nätet kommer :)


dax igen

Igår var vi på BVC med Belle. Denna gången var det dax för 2månaders kontrollen (läkar undersökning). Allt var bara bra med Belle hon hade vuxit lite 55.5cm nu och hon väger 5010g. Blev nyfiken på hur Jonathan låg till i samma ålder med tanke på att han vägde 2810g och var 48 cm när han föddes (Belle var 50cm och vägde 3530g som nyfödd). När Jonathan var på sin 2månaders kontroll vägde han 5300g och var 56cm så han var större än vad Belle är nu... det trodde jag inte :)

Tack vare att vi ger ersättning till Belle innan vi går och lägger oss så får jag sova mellan 3-4 timmar varje natt.. det är guld värt.. I övrigt så ammar jag heela dagarna känns det som.. men det är mysigt.

Imorse ringde Jonathans kusin Elsie.. hon ville prata med Jonathan men han ville inte prata med henne så hon fick prata med Robbin. Hon ville att Jonathan skulle komma och leka med henne, och det ville han.
Jag hade klipptid vid 13.30 och under tiden jag klippte mig åkte Robbin och Belle till Ida och Elsie också.

Nu har vi kommit hem från Robbins syster och slappar lite.. sedan blir det klippning av gräs för Robbin och efter det fredagsmys. Måste passa på att mysa extra mkt ikväll eftersom Robbin och hans kompis skall åka iväg och leka lör-sön.

När Robbin är borta skall jag försöka hitta på ngt roligt att göra med barnen... men vad vet jag inte riktigt än.. hmm svårt sånt där.


RSS 2.0