tisdag

Jag har precis kommit hem efter en timmes promenad med Belle. Skönt i luften för en promenix. Snart skall jag ta tag i alla räkningar, brukar fixa dem redan den 26e men det hade blivit ngt strul på försäkringskassan så jag fick mina pengar idag ist. Ikväll blir det spinning och bastu :)

Måste börja planera och boka datum till Belles dop snart. Har funderat på att ta det i slutet av okt men jag vet inte riktigt. Sep är det 2 kalas och i okt fyller Robbin år, så slutet av okt el början av nov skulle passa rätt bra just tidsmessigt.. efter det så är det redan jul!! Tiden går så fort.  Måste även bestämma dag för Jonathans kalas, han fyller 3 den17e sep.. han har blivit så stor så fort :)

Nu skall jag tvätta och diska lite.. inte så roligt men det behövs ;)

söndag och städning

Det var meningen att Robbin skulle klippa gräset idag.. men det regnade såklart så det blev inget med det. ATTANS ;) !!! Istället så bestämde vi (jag) att vi skulle städa och grejja lite. Vi har diskat och städat , plockat tvätt och vikt tvätt.. dammsugit och allt sådant tråkigt. Jag och Robbin diskuterade faktiskt det där med städning och att hjälpa till med det här om dagen. Han säger att han skäms lite för att han inte hjälper till så mkt med det som han kanske borde. Men jag har aldrig sett det på det viset. Visst kan det vara skönt att ha ngn som hjälper till.. men sen vet jag ju att han hjälper till med det mkt mkt mer än många andra män. Säger jag till/frågar han om han kan göra ngt så gör han (oftast) det. Men sen kan jag tycka att det är skönt att städa själv, då vet jag vart allt är och jag kan bestämma hur det skall se ut. När Robbin städar så har han en tendens att skyffla in grejjer där det får plats även om det inte är där grejjerna skall ligga.. resultatet av detta blir till synes ett fint och städat rum, men om man sedan skall ha ngt så får man leta överallt för att hitta dessa grejjer.. så därför tycker jag att det är bättre att jag städar så får han sköta gräsklippning och sånt.

Igår mådde jag piss..ont i huvudet,halsen och öronen. Det var rätt längesedan jag var så "dålig" men idag är det som bortblåst. Just nu ligger resten av familjen på golvet och leker *myys*.

Idag har vi även eldat lite, det är ganska kyligt på morgonen/förmiddagen .. men tror att vi eldat lite för mkt det är nästan 30grader inne nu..lite vääl varmt kanske hehe.

Måste fundera ut vad vi skall äta till middag idag.. har ingen aning om vad jag är sugen på. Kanske skall göra det enkelt för mig och bara steka upp lite prinskorv och koka makaroner.. hmm.


Lite av varje

Det har varit mkt hushålls sysslor det sista.. Tvätta, städa, diska, röjja, handla och allt annat som måste göras om och om igen.. Det är så otacksamt att göra alla dessa saker eftersom efter ngn timme är det lika stökigt och lika mkt tvätt/disk som det var innan jag började.

Det går bra med min träning, iofs blir det bara 2-3ggr/v men till en början blir det bra.. hinns inte med mera om jag vill kunna umgås med familjen så mkt som jag vill. Idag är tanken att jag skall iväg och köra 30 min gym.. men jag vet inte riktigt om jag orkar/vill.. men jag måste till affären en snabbis och då kan jag ju lika väl passa på att träna en liten sväng.

Jonathan tycker det är roligt att ha börjat på dagis igen. Det är bara ca 3.5h/dag (4dagar/v) men de timmarna är mkt välkomna. Under tiden Jonathan är på dagis brukar jag passa på att leka med Belle eller avklara lite sysslor i hemmet.

Belle sitter just nu och leker med en ljudleksak som spelar blinka lilla stjärna . Hon är helt tagen av den hehe. Hon blir mer och mer medveten om allt som sker runt omkring henne. Hon tycker om att titta på när Jonathan leker och hon gillar när pappa Robbin kommer hem. Hon riktigt skiner upp när han kommer in genom dörren efter han varit på jobbet heeela dagen. Hon leker mkt med sina fötter och försöker prata massor. Dregglar i överflöd gör hon också hehe. Hon är lite svårflörtad, skratt är det oftast bara jag som kan framkalla.(kanske så att jag ser roligast ut) men ler gör hon ofta däremot.

När jag hämtat Jonathan från dagis idag skulle jag upp och lägga Belle i sin säng, då såg jag att det var fullt med getingar i Jonathans rum.. De senaste 2v har det varit 4-5st där varje dag och vi har försökt att hitta vart dom kommer från.. utan större lycka. Jag dödade massor av getingar och släppte ut en del genom fönstret.. ville inte veva omkring med flugsmäckarn för mkt (pga att jag inte ville få ngr stick). Jag fick ihop det till 27st!! Det måste ju vara ngt bo ngn stans.. men vart..? Jag städade upp i Jonathans rum så att man kan se bra och kanske kunna lokalisera vart dom kommer från. Robbin skall ta och undersöka saken närmare när han kommer hem. Det är så obehagligt när det är så mkt.. vill inte att grabben skall sova i sitt rum när vi inte kan "kontrollera" getingarna. Han fick 2st getingstick på halsen när han va på dagis för ett tagsedan och sedan dess är han inte alls glad i dem.

Nu blir det att slappa framför bolibompa en stund.. och om ngr timmar kommer min stoora älskling hem :)

Ons

Jag har inte skrivit på ett tag nu. Det blir lätt så när man har så mkt annat hela tiden, även om jag är inne på nätet ngn gång/dag så orkar jag bara inte.

Jonathan började på dagis denna veckan. Han hade haft jättekul igår och han var överlycklig att han skulle dit idag med. Det finns ju inte ngr barn i hans storlek här som vi känner så det har varit jobbigt för honom dessa 2 månader att bara vara hemma med mig och Belle (robbin har inte haft ngn semester).

Belle växer så det knakar, hon har börjat använda storlek 68 nu.. hon kan ha 62 också utan problem. Belle kan nu ta sig framåt och bakåt ca 1meter.. ofta trycker hon in sig under bordet och somnar där. Hehe jag vet inte vad det är med mina barn... Jonathan knör in sig där när han vill sova också :)

Det går fortfarande bra med ammningen och hon får ersättning 1-2ggr/dag. Hon sover bra på nätterna och vaknar mellan 5.30-7.30. Helt oK!

Jag har börjat med spinning. Jag trodde att det skulle vara sjukt tråååkigt. Men det är jättekul och bra träning. Det bästa är ju att man kan bestämma själv hur jobbigt man vill att det skall vara:)

Robbin bara jobbar och jobbar, men det är inte helt fel när lönen kommer ;) Nu verkar det som om han kommer jobba på borås sjukhus i 3 år framöver, vilket är skönt (slipper åka runt till massa olika ställen varje dag).

Nu skall jag fortsätta röjja här hemma.. Har en disk i diskmaskinen som snart är klar och en tvätt som snart skall hängas upp.. torkat av och dammsugit har jag redan gjort. Man måste ju passa på medans man kan. Om 2 timmar skall jag hämta min älsklingskille på dagis och då blir det full rullle igen.


Fredag äntligen!

Idag är det fredag och det betyder att älsklingen kommer tidigare från jobbet och vi har han hemma 2 hela dagar :)

Just nu sitter/ligger barnen i soffan och myser. Belle ligger och "pratar" massor och Jonathan tittar på tv.

Belle har gjort väldiga framsteg i utvecklingen nu. Hon kan vända från mage till rygg och rygg till mage. Hon kan dra sig runt (ligger hon på mage kan hon flytta runt i en cirkel).Jag tror inte att det dröjjer så länge till innan hon börjar åla. Hon försöker åla och går upp i krypställning så fort hon får chans till det (men än är hon för framtung så hon orkar inte). Jag tror att Jonathan var senare med allt detta, är inte riktigt säker men jag har det nerskrivet i hans bok och har inte kollat.

Belle snackar hela tiden och håller man en leksak/napp en bit framför henne så tar hon den. Det är så roligt att se alla dessa framsteg bli bättre och bättre för var dag. Det bästa med Belle om man jämför med hennes bror är att hon kan ligga på golvet en längre stund och vara nöjd med det (hon tycker att det är kul). Jonathan hatade att ligga på golvet, det var bara babysittern eller mammas/pappas famn som fungerade.

Bara en vecka kvar sen börjar Jonathan på dagis.. 4dagar/v mellan 8.30-12.15. Det skall bli så skönt, både för mig och honom. Märker att han behöver leka av sig lite, det har börjat bli jobbigt för han att vara hemma hela dagarna och jag kan ju inte stimulera han heela tiden. Han frågar varje dag om han får gå till dagis. Han brukar säga - Mamma, jag gillar barnen på dagis, eller - mamma, Jonathan vill gå till dagis. Jag tror han saknar det lite.

Jag ammar fortfarande Belle, men ger ersättning 2ggr/dag annars blir hon inte nöjd. Hon kan ju (som jag säkert skrivit innan) ligga vid bröstet och äta hur länge och ofta som helst utan att bli nöjd. Ersättningen fungerar väldigt bra som extra mat till henne tex innan hon skall sova. Jonathan slutade ammas vid drygt 2 mån, men han hade svårt för det och mjlken tog "slut".

Nä, om jag skulle ta och lägga i en tvätt och efter det plocka ur diskmaskinen.. (sånt där roligt som måste göras)


Är sååå trött!

Det hela började eg igår kväll. Vid kl 22 var hela familjen trött (trodde jag) så vi borstade tänderna och gick och la oss. Efter ca 5min började Belle gnälla och det visade sig att hon inte var det minsta trött. Jag och Belle gick upp en stund, jag gjorde allt för att hon skulle somna (jag var ju trött som bara den). Tillslut, efter ca en timma sov hon.. Men jag, JAG kunde inte somna. Jag var jätte trött men det gick inte. Tillslut somnade jag vid 03.30.

Strax efter att Robbin åkt till jobbet (vid 06) väckte Jonathan mig. Oftast brukar jag kunna få honom att somna om, och om det inte funkar så brukar han leka i sitt rum så att jag åtminstone kan ligga och vila en stund till. Men vad tror ni att grabben gör? Jo, han VÄCKER Belle!! Om Belle vaknar är det kört.. då måste jag gå upp, vilket jag också gjorde. Trött, trött och trött...

Till saken hör att jag skulle åka till Berghem och vara hundvakt åt 6 nyfödda valpar kl 8 (därför den sista timmen var så viktig för mig att få vila). Hundpassningen gick bra, även om jag höll på att somna heela tiden. Vid 10.30 ringde Jonathans kusin Elsie och frågade om vi kunde leka med henne en stund. Så vi åkte dit och lekte vid 11 när min mor kommit hem igen.

Hemma hos Jonathans kusin fick jag lite avlastning iaf. Jag vaknade till ngt. Men nu när vi har kommit hem så kom tröttheten tillbaka, men inget av barnen vill sova så jag får hålla mig vaken ett tag till... kanske.. kanske får jag sova när Robbin kommer hem?

Jonathan är såå krävande hela tiden, tror att det beror på understimulans. Kommer bli skönt när han börjar dagis igen, de få timmarna där gör under. Nu har han varit hemma med mig i snart 8 v. Han ser framemot att få leka med sina kompisar och jag tror att det är vad han behöver.

Imorgon skall vi passa Elsie i ngr timmar vid 11 tiden. När hon är här skall hennes föräldrar på ultraljud.. såå mysigt. Jag hoppas jag får se på bebisbilden när dom hämtar Elsie :)

RSS 2.0