det senaste

Ja nu blev det ett tag mellan bloggandet igen.. det är så svårt att få tid till att blogga mellan allt som händer. Jag har läst 2 böcker sedan sist och det har varit midsommar. På midsommar var vi på liseberg med mina föräldrar, mina bröder och lilla kusin Alvin.  Jonathan, Belle och Alvin gick med mina föräldrar medans vi äldre gick runt för oss själva. Givetvis träffades vi med 45min mellanrum hela tiden så vi kunde åka lite med barnen och så att jag kunde amma och gosa med Belle. Dom har faktisk ett väldigt fint amningsrum på liseberg. Jag åkte det mesta men hoppade över ngr som jag inte gillar.. typ uppskjutet och höjdskräcken (har åkt dom innan men gillar inte höga höjder). Känns som man har blivit lite vek dom senaste åren när det gäller att åka.. kanonen och balder drog rejält i magen (G-kraften som var nästintill för mkt), men det var kul. Riktigt kul!! Vi åt midsommar smörgåsbord .. mumma :)

Robbin har fått tillbaka jobbet på Bravida.. vi visste ju att det bara var en tidsfråga, men han hamnade i Borås istället för Kinna. Hoppas att han får en firmabil bara.. annars måste vi köpa en till bil. Tidigare samma dag som han fick tillbaka jobbet fick han ett annat jobb, så det var bra att hans gamla jobb inte väntade längre med att höra av sig ;)

Idag har vi badat i jonathans pool.. Belle tyckte vattnet var för kallt.. men Jonathan  busade länge. Har också varit i Borås och shoppat lite. 

På fredag skall jag klippa mig och på torsdag skall Belle till BVC och jag på efterkontroll på MVC och imorgon blir det antagligen Borås djurpark..

Måste komma på vad jag skall köpa till Jonathan i present.. september närmar sig. Min mamma fyller år imorgon och sedan kusin Alvin . Jonathans farmor fyllde år för ngn dag sedan och snart fyller även Elmer år så det är mkt nu..

Och förresten.. vi har fått upp parabolen nu.. bara haft den här hemma (och betalat för kanalerna) i 7 månader HAHA!

Det var ett tag sedan

Ja, nu var det ett tagsedan jag bloggade. Jag har haft massor av andra saker som tagit upp min tid. Jag har sytt färdigt Jonathans cowboyjacka. Den blev jättefin.. klart att den hade kunnat bli finare, men med tanke på att jag inte sytt ngt sedan högstadiet är jag nöjd. Jag och Robbin arbetade ihop ett mönster till jackan genom att studera hans stora jacka. Det var lite pilligt att göra ett eget mönster, men det gick. Har en månads medlemsskap på en sysida. Massor av mönster och videoinspelningar där man ser hur man gör steg för steg. Tänkte göra mig en egen sybok av dessa... om jag hinner (orkar).

Vi var en sväng till Ullared och köpte lite tvättlappar, blöjpåsar till blöjhinken och lite annat vi behövde. Jonathan och Robbin har varit på High chaparral med kusin Alvin och min bror. Dom hade jättekul. Många kommenterade Jonathans jacka och tom tog kort på honom :)

Belle har varit jobbig på nätterna det sista, hon äter hela tiden.. Jag skojjar inte när jag säger hela tiden.. När hon är vaken äter hon. Detta har lett till att vi har börjat med ersättning. Bara på natten, inte på dagarna. Hon får lite ersättning innan vi går och lägger oss, då vet vi att vi får sova 3-4 timmar innan hon vaknar och jag behöver amma henne. Detta fungerar väldigt bra, jag har ju varit lite ur gängorna pga sömnbrist.

Jonathan gick sista dagen på dagis i fredags på 8veckor. Känns skönt att ha honom hemma, men det blir inte en lugn stund hehe. Imorgon är det midsommarfirande på dagis och då skall vi såklart gå. 

Jonathan har gjort årets första utomhusbad här hemma. Vi köpte en liten pool (stor för att vara liten) på Gekås. Han har en liten rutchkana som vi ställde i vattnet som han kunde åka på. Jättekul! Jag ställde mig i poolen i ngr sekunder.. fyyy satan vad kallt!!

Jag har läst 9 böcker på en och en halv vecka.. har mina läsperioder där jag läser nästan hela tiden. Just nu håller jag på med En vampyrs bekännelser.. den är väl sådär måste jag säga... lite tråkig. Men jag väntar på 3 nya böcker som skall dimpa ner i postlådan vilken dag som helst.

Robbin skall få besked om 3 jobb nu när som helst. Hoppas att han får ngt av dem, helst hans gamla jobb och det verkar lovande :)

Känner att det är mkt som behövs att göras här hemma nu.. måste försöka passa på när vi båda är hemma, men det finns så mkt annat som lockar mer ;)

På fredag verkar det som att det blir liseberg, och då skall jag äntligen få åka lite karuseller :) Har inte åkt ngt på ca 4år nu iom graviditeter och förra året var vi inte ens där. Jonathan har blivit lovad av sin mormor att han skall få åka med henne.. haha det skall bli kul och se om hon gör det.. tror inte ens att hon vågar åka farfars bilar ;)


Senaste dagarna

I fredags hade vi finbesök av Beckis och Emma. Jonathan gick på högvarv ända tills 21 då vi bestämde att han skulle sova. Ett tag efter att han lagt sig hörde jag ngn som ropade: Ho ho pappa?.. Jonathan ville inte sova. Robbin gick upp till han en stund och efter lite mutande (som bestod av : om du somnar nu så kommer morfar när du vaknar) så somnade han direkt. :)

I lördags kl 10 startade vi med veden. Dock kunde jag inte hjälpa till så mkt eftersom Jonathan var jättegnällig och förkyld. Så jag fick sysselsätta barnen och laga mat till Gubbarna. Det blev kyckling i currysås och ris. Lite skillnad från maten vi åt dagen innan (grillad fläskfile, ryggbiff, kyckling och klyftpotatis gjord på bakpotatis), men det är gott med vardagsmat också.

Idag har Robbin och min far blivit klara med veden. Nu skall den bara torka så vi kan bära in den i vedskjulet där den skall förvaras till den används. Jonathans mormor kom med sallad som hon hade gjort så jag slapp laga mat idag iaf..  Det har blivit väldigt lite sömn för mig dom sista dagarna pga att vi varit uppe sent på kvällen/natten och gått upp relativt tidigt. Så jag fick sova mellan 16-18.30 idag. Det behövdes verkligen kan jag säga!! Så skönt med lite "sovegentid" då man slipper ligga på helspänn (vilket jag gör automatiskt när barnen sover med oss).

Just nu längtar jag efter min symaskin som för hoppningsvis skall komma imorgon. Mindre kul när den skall betalas men det är bra att ha en hemma. Det är en rätt billig maskin jag har köpt. Brukar ju inte sy så nöjde mig med en "nybörjarmaskin" som man kan ha till att sy gardiner, lapptäcke, sy in byxor och göra lite eget på kanske.
Det blev en Singer Tradition 2263. Köpte även massa olika symaskinsnålar till olika tyger man skall sy på. Köpte även sånt där man stryker på tyget för att få det stadigare (skall användas på mina lappar, vill inte att det skall bli förstört då jag inte är så bra på att sy.. än) och till sist blev det sytråd och en sysax.

Just nu sitter jag i soffan och tänker på hur bra jag har det. Världens bästa pojkvän och världens bästa barn. Tänk att man kan älska dem så oändligt mkt.

Snart helg!

Ja snart är det helg. Tiden bara springer iväg, Belle är ju 5veckor imorgon :)

Nu i helgen blir det att göra den sista delen av veden. Tror att Robbin är glad över detta ;)

Nu i veckan har vi grejjat i trädgården. Klippt gräs/häckar och klippt bort ett hallonsnär som var brevid huset. Det blev jättefint och öppet. Det kommer att läggas stenplattor där sedan och vi kommer använda området som våran uteplats. Tanken finns också på att göra ett soldäck på gräsmattan, men det blir nog inte iår.. vill nog att vi gör det allra viktigaste och får ordning där inne innan vi gör sånt som vi eg inte behöver.

Jag håller på att göra ett lappöverkast till våran onormalt stora säng. Jag har klippt ut 930 st 12x12cm tygbitar (det tog ett bra tag). Nu väntar jag på att min nyinköpta symaskin skall komma så jag kan börja sy. Ser verkligen framemot att zickzacka alla 930st innan jag kan sy ihop dem. Ser framemot den färdiga produkten :)

Imorgon kommer Robbins kompis och hans tjej hit och grillar och dricker öl. Jag har inte bestämt mig om jag skall våga ta ngn (kommer drickas 2.8% öl här hemma). Jag har ju fryst in bröstmjölk som Belle kan få om jag tar en öl... men som sagt vet inte om jag känner för det iaf.

Belles utslag är borta nu, vilket är väldigt skönt. Hon äter bra men ofta, hon kanske inte får tillräckligt varje gång. Provade att pumpa ut lite härom dagen men det kom knappt ngt.. Hon har börjat skrika på nätterna nu.. mindre roligt, men däremot sover hon längre. Igår sov hon mellan 01.00-05.00 GÖTT!!

Jonathan mår också ganska bra, han hade ramlat på dagis och slagit i framtänderna så vi skall ringa tandläkaren imorgon för det kändes som att dom var lite lösa. Han är svullen på tandköttet och under läppen så det är nog bäst att kolla upp det.

RSS 2.0