idag är det BF

Ja nu är jag framme vid bf. Nedräkningen är avslutad, nu kan lill*n komma när som helst. Helst sätter det igång redan idag. Tänk, jag trodde aldrig att jag skulle behöva gå över tiden. Men bebis kommer när den är redo.
Igår hade jag starka förvärkar som gick över när vi gick och la oss.. värkarna var så kraftiga att jag knappt kunde gå eller stå still. Det kanske är nära nu iaf :)

Jonathan har kommit i ngn slags trottsålder, sååå bestämd och skall ha allt på sitt sätt. Får han inte som han vill blir det ett J**la liv hehe. Han är söt men det är rätt jobbigt när han är på det humöret. Han har sovit i sitt rum i sin säng nu hela veckan, tomt för oss ute i våran säng. Men det är rätt skönt att han kan sova hela nätterna i sin egen säng. Vid 6.30-7.00 kommer han inglidande i vårat rum med en av sina kuddar i handen och kryper upp brevid oss. *myyys*

Jag är fortfarande gravid

men för varje dag som går så är det en dag närmare iaf. Får sluta tänka på att bebis skall komma så kanske det går fortare. 2 dagar kvar till BF nu iaf.


Måndag

Idag har jag och Jonathan varit i Kinna och handlat. Bebis behövde en mössa att ha efter förlossningen och Jonathan fick ett verktygsbälte med riktiga verktyg (dock i miniatyr). Vi svängde också förbi mataffären och apoteket.

Just nu ligger jag i soffan och har rediga förverkar.. kan det vara på G nu? Vågar inte riktigt hoppas på det än.. så får väl se hur det känns om ngr timmar.


Ingen bebis än..

Ja, nu har jag gått längre än vad jag gjorde med Jonathan.. han är född v 39+2 kl 02.35 och jag är i  v 39+2 och kl är ca 10. Hade hoppats på att hen tittat ut vid detta laget, men ikke.

Igår stod vedsågning/klyvning på schemat, jag hjälpte till med det jag kunde försökte att inte bära för mkt men hade jätteont i ryggen på kvällen iaf. Jonathans mormor kom förbi med Jonathans kusin ngn timma, så det blev korv grillning och skottkärre åkning för dom små. För en gångs skull kunde kusinerna samsas och leka väldigt bra ihop utan ngr ledsna miner.

Nu skall jag återgå till vila eftersom jag fortfarande känner av gårdagens slit..

7 dagar kvar

Ja idag är det en vecka kvar tills bf. Jag hade hoppats på att hen skulle tittat ut vid detta laget men det kan ju ske när som helst. Ingen ide att bli deppig innan man passerat bf datumet iaf..

Är huur trött som helst, vill bara sova och vara ifred. Var iväg och kollade blodtryck och sånt idag och allt såg bra ut. Nu har det börjat... folk hör av sig och undrar om bebis inte har kommit än.. lite smått irreterande för dom vet ju att dom kommer få ett samtal eller sms när bebis kommit.

Usch och fy!

Igår kväll hade jag världens mensvärk.. och det kändes som att revbenen skulle gå av. Vi gick och la oss relativt tidigt pga att jag inte mådde så bra. Idag har jag jätteont i magen, inte så som att förlossningen är på gång utan mer som att jag är påväg att få magsjuka. Inte alls kul :( Det blir till att ligga i soffan tills det är dax att hämta hem lilleman. Och just det ja.. ansiktet börjar svullna nu också, tur att det inte är så lång tid kvar nu iaf.

10 dagar kvar!!

Ja nu är det bara 10 dagar kvar till bf. Jag hoppas iofs att hen skall titta ut tidigare, börjar få så ont nu och det börjar bli jobbigt. Igår hade jag så ont i ryggen att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, och jag är så lättretlig nu för tiden. Tur att jag har världens bästa son och sambo som båda tar hand om mig och visar förståelse för hur jag mår.

Jag har precis varit och hämtat Jonathan (för en timma sedan) från dagis och nu har vi mys i soffan. Nu väntar vi på Robbin men vi vet inte riktigt när han kommer hem idag, han skulle till Borås en sväng (genom jobbet).

 

Under tiden Jonathan varit på dagis har jag tagit en lång kort promenix (kan man säga så?) och jag har haft väldigt mkt förvärkar. Jag har ju ngr dagar jag gissat på att bebis skall titta ut och idag var en av dom.. men det verkar som att jag får vänta ytterligare ngn/ngr dagar. Har även gissningar på tor el fre. Spännande.. imorgon är det inte längre tvåsiffrigt kvar till bf :)

 

Bilden tagen i söndags innan vi skulle ut å ta tag i vedsågning/klyvning. På kvällen snaggades han på egen begäran (Robbin hade klippt av sig håret)Jonathan innan vedsågning/klyvning i söndags. I söndags kväll snaggades han av egen begäran (Robbin hade precis klippt sig).  


Fredag... igen

Redan fredag, veckorna går så fort. Jonathan är på dagis och jag grejjar hemma. Borde inte göra så mkt idag med tanke på hur ont jag har av det jag gjorde igår. Igår fick jag för mig att jag skulle göra ordning Jonathans rum. Vi har av ngn anledning ställt allt som har stått ivägen ngn annan stans i hans rum, så det har inte gått att gå in i hans rum över huvudtaget. Men igår fick jag för mig att jag skulle göra ordning allt.. det blev mkt bärande och fixande och trixande. Var tvungen att göra ordning i sidovindarna också för att få plats med allt. Detta slit resulterade i att jag fick väääldigt ont i svanken, nästan så att jag inte kunde gå. Jag har fortfarande ont idag... men får skylla mig själv :) Rummet blev jättefint och Jonathan överlycklig.

Idag har jag tagit emot veden vi beställde igår.. 25kubik ligger numera på våran gräsmatta och väntar på att bli sågad och kluven. Tur att jag slipper grejja med detta, råkar veta att Robbin inte heller ser fram emot det. Som tur är så får han hjälp av min far. Mina föräldrar skall ju ha hälften av veden.


mvc besöket

Det gick bra på mvc idag. hbvärdet var uppe i helA 110 NU :) Har gått upp 10kg exakt nu.. inte så farligt. Barnmorskan kollade även om jag öppnat mig eftersom jag haft så mkt förvärkar.. och jajjemen nästan 4cm.. så hon tror att det inte är så långt kvar nu.. men man kan ju gå över tiden även om man öppnat sig. Som omföderska är det ganska vanligt att man öppnar sig tidigt.

Bebisen har växt på bra det sista.. sf måttet låg på 34 nu.. inte så stor skillnad mot förra gången men bebisen känns större i magen. Hjärtljuden låg på 148-152... samma som vanligt.

Jag och lilleman var och handlade, behövde massa middagsmat. Frysen börjar bli tom och det är så tråkigt att inte kunna ha valmöjlighet om vad man vill ha till middag. Köpte på mig lite falukorv, fläskfile, köttfärs mm.

nu skall vi vila lite innan Robbin kommer hem från jobbet.. då kanske diskmaskinen blir inkopplad *hoppas* :)

inget dagis idag

Jonathan har hostat hela natten igen, han är hyffsat bra på dagarna men på nätterna slår det till. Jag antar att det har med att han ligger ner att göra. Hans ögon var också igenkleggade :(

Idag blir det mvc :)

nä nu får det allt vara nog!!

Har haft en jättejobbig natt med en dunderförkyld 2.5åring. Det verkar som att förkyldningen aldrig kommer att släppa, han har ju varit sjuk/förkyld av och till i en månad nu.. iofs har även jag och Robbin också varit det. Det var extra jobbigt inatt då Jonathan hosta så han nästan kräktes och gnällde massor. Han ville inte sova brevid pappa som han brukar utan han ville ligga brevid sin mamma i soffan(vi sover i vardagsrummet sedan 1.5månad tillbaka pga jag inte kan sova i sängen, bara soffan som funkar utan att jag får ont. Robbin och Jonathan vill inte sova på ovanvåningen utan mig och sover på riktig sängmadrass i vardagsrummet)Problemet med att Jonathan skall sova brevid mig i soffan är att jag är höggravid och jag kan inte ligga som jag behöver om jag måste dela med mig av soffan. Men inatt tyckte jag så synd om lilleman att jag hellre såg att han sov bra än att jag skulle göra det.

Jag och Jonathan fick för oss att vi skulle städa idag på morgonen, det började bra iaf... men våran J***a dammsugare är sååå dålig. Den suger knappt ngt, så jag fick spel och åkte till skene järn och köpte mig en ny. Jag köpte Electrolux ultra silencer. Blev faktiskt förvånad över hur tyst den är.. hörs knappt :) När jag ändå var i affären passade jag på att köpa en bänkdiskmaskin... har kommit fram till att vi behöver en sådan här hemma.

Igår fick vi äntligen bebisens nalle som jag bett min mor att virka efter ett mönster som jag hittat i en tidning. Nallen är jättesöt :) skall nog försöka lära mig virka under mammaledigheten, hade varit kul att kunna göra sådana saker efter mönster. Jag hade ju träslöjd så har aldrig lärt mig att sticka och virka speciellt bra. Skall se om jag kan få till en bild på nallen.


Söndag igen

Veckorna går alldeles för fort. Hinner knappt göra något, det positiva är väl att förlossningen närmar sig med stormsteg. Jag skall till MVC på tisdag, skall bli roligt att bli lite uppdaterad med hjärtljud, sf mått och mina värden. Även vikten skall bli intressant att se... skulle gissa på en uppgång på max 12kg totalt, förra gången (3veckor sedan) var den 9kg.

Måste bara berätta lite om fåglarna som var i fläkten.. Robbin fick ut dem utan att dom smet in i huset.

Mina dagar nu det senaste stavas FÖRVÄRKAR, typ hela tiden. Börjar bli redigt less på att vänta på bebis nu. Men när man väntar på ngt gott kan man få vänta hur länge som helst. Bebisen är så stor nu att jag inte kan sitta, knappt ligga/stå heller. Bebis tar verkligen upp heela magen.. och jag börjar bli lite osocial, orkar inte träffa folk. Mest beror det nog på att jag har så ont hela tiden och då e det inte så lätt att vara tillmötesgående och glad.

torsdag

Idag har inte hänt så mkt. Har legat i soffan hela dagen, och då och då hört massa fåglar som "bråkat" utanför fönstret. Men när jag gick ut i köket för en stundsedan så märkte jag att "fågelljudet" inte alls kom utifrån ett fönster... Det kom från spisfläkten.  Det betyder ju att ngr fåglar (ja det är inte bara en) har tagit sig ner i skorstenen och in till fläkten och på ngt sätt inte kommit upp igen.

Jag var klart tvungen att ringa Robbin, för detta är inget jag skulle klara av att lösa. Han skall ta tag i det när han kommer hem sedan. Men nu har jag faktiskt inte hört ngt på en liten stund, kanske *hoppas* har dom tagit sig ut tillslut. Jag vill ju verkligen inte ha in dem i huset, vilket risken är rätt stor om Robbin skall plocka ut dom.

Uschh!! typ hjärtklappning nu... gillar inte alls sånthär, blää!
Nej dom va inte borta, nu börjar dom igen.....


onsdag

Har varit iväg och lämnat min lille prins på dagis och efter det gått en kort promenix.

Börjar bli lite otålig på att  vänta på våran lill* bebis, vill att hen skall komma snart. Det börjar iaf närma sig :)

Har packat klart bb väskan och jonathans väska. Jag var iväg igår och hämtade bebisens bilstol. Känns som att vi är redo när bebisen skall komma.

Nu skall jag läsa 3e boken i Eragon serien och efter det får jag ta tag i resterande disk och dammsuga lite.

Glad Påsk

Vaknade med världens baksmälle huvudvärk.. precis som jag gjort dom senaste dagarna. Förstår inte riktigt vad det beror på, men det går iaf över efter ngn timma.

Idag har vi varit i Ullared å shoppat lite. Det var rätt mycket folk, men inga problem att gå inne i affären.
Största problemet var väl mina förvärkar som jag hade konstant när vi gick i affären. Jag har även haft mkt förvärkar dom senaste dagarna. Igår trodde vi nästan att det var dax, började precis som dom riktiga värkarna gör, och stegrade i smärta under några timmar... men sedan dog det ut.

Snart blir det ägg och sillmacka och efter det blir det bara att ta det lugnt.

RSS 2.0