då var det Måndag igen

Ny vecka, räkningarna är betalda och presenterna till Robbins födelsedag på lördag är klara.

Just nu har jag en kramsjuk 3åring vid min vänstra sida och en leksugen snart 5månaders bebis vid min högra.

Belle har börjat äta riktigt bra nu. Det är iofs bara smakisar än så länge. Har tänkt att jag skall börja ge henne lite gröt varje dag också. Ammningen har fungerat såpass bra denna gången så jag ammar fortfarande, även om hon envisas med att bara "äta" på ena sidan. Nu kommer jag nog att trappa ner ammningen allt eftersom hon börjar äta mer, så vid 6-7mån tror jag att jag inte kommer amma henne så mkt mer.

Robbin fyller år på lör och han har beställt hallonpaj.. med mkt paj och mindre hallon ist för tårta. Jag har aldrig gjort ngn efterrättspaj innan så skall bli intressant att se hur den blir.

Idag ska jag ta tag i de där vanliga vardagsbekymrena (städa, tvätta diska) som inte alls är roliga. Funderar på att åka in till byn en sväng och se om jag kan hitta ngt roligt.. men det tar emot att ha med sig 2 små barn.

Om en vecka är det dax för bvc med Belle och tandläkaren med Jonathan, det skall bli intressant att se om min 3åring vill visa en främling hans tänder :)

Nu är det dax att återvända till verkligheten och ta tag i allt som behövs att göras denna måndag.

Kallt idag

Svinkallt i huset (16grader), borde kanske tända en brasa.

Jonathan hade jätteont i örat igår och gnällt hela natten. Idag verkade det som om det var borta iaf, han har inte nämnt örat än så länge så jag slipper nog att åka till sjukan (trodde att det kunde vara en öroninflammation).

Idag ska jag tvätta och diska lite. Det är lite stök kvar från kalasen vi hade i fre och lör. Kalasen blev lyckade och Jonathan fick massa fina paket, Tack!

Jag är lite trött idag, satt vaken och kollade på valet igår kväll/natt, hade tänkt att sitta uppe och kolla färdigt men gick och la mig 23.30.

Ikväll blir det spinning. Det ska bli skönt att träna (var alldeles för förkyld förra veckan för att träna).

Mys Tisdag

Idag blir det en lugn hemmadag med båda barnen. Jonathan är förkyld (hostat hela natten) så jag lät han stanna hemma från dagis. Det är ju inte meningen att han skall gå till dagis om han inte mår bra till 100%. Jag är ju hemma med Belle om dagarna så dagis är ju bara för hans skull, så han får leka med lite jämngamla barn.

Det blir lugnt för min del med. Jag skulle tränat ikväll, men jag avbokade passet igår pga att jag också är förkyld (nästan borta nu). Igår tvättade jag massor och diskade och städade, så jag behöver inte göra mkt alls idag. Snart får vi ev en torktumlare också :) Robbins mamma frågade om vi ville ha hennes. Det kan ju vara skönt att ha en här hemma så man kan tvätta lite oftare ;) Som det är nu så har vi ett torkställ som vi hänger tvätt på i vardagsrummet och då tar det ca 1 dag innan det är torrt. Sen har vi lite tvättlinor i taket i källaren där vi hänger tvätt ibland, men problemet är att det är såpass fuktigt i källaren att det tar 2-3 dagar innan tvätten torkar om den hänger där.

Igår planerade jag vad jag skall baka till Jonathans kalas på fre och lör. Jag håller det enkelt och gör 2 sorters småkakor och en budapestrulle på fredagskalaset och kladdkaka à la Therese (hittat på en ny kombination, får se om det blir bra ) på lör. Känns som vi köpt lite lite med presenter till Jonathan bara (4st) men han får en elgitarr och den kostade ju lite mer.. sen får han säkert en del av alla som kommer på kalast så det blir nog tillräckligt iaf ;) Måste iväg till affären och inhandla lite födelsedags pynt snart.

Funderar på om jag ska dra med Robbin till biblioteket i em och rösta, så har vi det gjort och slipper gå iväg på söndag. Vilka diskussioner man kan ha när det gäller politik. Jag har aldrig varit speciellt insatt tidigare men i år är jag mer påläst än jag brukar :)

Nu skall vi mysa vidare i soffan en stund till och efter det hoppas jag att jag kommit på ngt roligt vi kan ägna dagen åt.

Torsdag och snart helg!

Idag är det Torsdag vilket betyder att det snart är helg! Veckorna går så foort när man är hemma med barn :)

I lördags var vi på Kusin Elmers kalas. Han fyllde 1 år :) Jonathan lekte massor med ballonger och åt glass och massor av chips. När vi kom hem efter kalaset var det tänkt att vi skulle klippa gräset, men vi somnade allihopa och sov i över 2 timmar hehe. Det blev dock gräsklippning i söndags ist.

Belle har börjat äta lite smakisar, hon fick börja med morotspurè. Hon har även testat blåbär och potatis/blomkål (tror jag det var). Hon tycker jätte mkt om att äta "riktig" mat. Det går inte att äta ngt sj om hon inte får ngt.
I måndags så fick hon testa att sitta lite själv (självklart satt jag intill henne och var beredd om hon skulle ramla). Hon satt själv i 20s, lite framåtlutad var hon och hon har inte riktigt balansen än (ramlar bakåt väldigt lätt) men det är påväg. Snart klarar hon nog det själv. Hon skruttar omkring i sin gåstol ganska mkt om dagarna, men favoriten är nog hennes hoppguna. Hon hoppar och skrattar nästan hela tiden när hon sitter i den. Det bästa med hoppgungan är att jag kan vara både i vardagsrummet och i köket och hon ser mig hela tiden (därav behöver hon inte undra vart jag är när jag grejjar)

Jag ringde prästen härom dagen och bokade tid för dop. Det är inte 100% säkert att det blir det datumet än.. men det hade passat oss bra i slutet av okt. Innan dopet är det dax för Jonathans 3års kalas och Robbins födelsedag.

Jag har börjat planera Jonathans kalas, det blir 2 olika kalas. Vi brukar ha 2 olika, på ena kommer min "familj" och andra Robbins. Vi tycker att det blir smidigast att ha 2 kalas, dels blir det inte så mkt folk i huset (har ju inte så stort) och dels att alla hinner få mkt tid med Jonathan. Dopet blir ju alla tillsammans så våra familjer träffas då ist. Planen är att ett kalas blir på fredags kvällen när Jonathan fyller år och det andra på lör fm.

På lör skall vi in till skene marten en sväng, det är ju tradition att gå där även om det alltid är samma saker som säljs.

Vi har också bokat tid i verkstad för att få bilen undersökt (den krånglar lite.. men bara ibland).

Ikväll blir det spinning+cirkelgym för mig :) och imorgon får jag äta godis :) Jag äter inget godis/sött sön-tor.

Onsdag

Jag och Belle har varit ute på morgonpromenix en timma idag också. Det är helt underbart att starta dagen så.
Jag skulle tvättat igår men orkade inte göra det så det är ngt jag verkligen måste göra idag. Kan inte förstå hur det kan bli så mkt tvätt såå fort.

Igår tränade jag spinning och efter det bastade jag..mmm.. det bästa med hela träningen är att man kan gå in i bastun och koppla av en stund. I morgon blir det spinning+cirkelgym, skall bli intressant att se om det är ngt som passar mig. Jag har ju mina axelskador så det finns säkert en del övningar jag inte får göra, men det ordnar sig nog. Gulligaste Robbin sponsrade mig med ett helårskort på gymmet :) Kanske var det en pik att jag måste träna? nää det tror jag faktiskt inte ;) hehe!

Imorgon bär det av till BVC med Belle, skall bli intressant och se hur vikt och längd ändrat sig sedan sist. Imorgon måste jag också meddela om jag skall gå på föräldragruppen som startar på fredag, och jag har ingen aning om jag har lust att gå.. Har ju så mkt annat så det kan bli stressigt att hinna med, ibland krockar det ju med hämtningen av Jonathan från dagis. Troligtvis så hoppar jag nog över det ist.

Fick kallelse från tandläkaren för Jonathan, han skall dit i okt. Det kommer bli intressant att se om han öppnar sin mun, har en känsla av att han inte kommer att göra det hehe.

RSS 2.0