Helg!

Idag åkte vi till kinna och handlade lite trädgårdsredskap och stövlar till mig och jonathan. Robbin och min far höll på med veden medans jag klippte lite buskar och grillade korv till männen. Det är såå mkt som skall göras i trädgården, men det är inte riktigt prioritet nr 1 så tar det lite när jag hinner.

Kunde inte sova av ngn konstig anledning, för mkt att tänka på tror jag. Var jättetrött när jag la mig men så började jag tänka på hur vi skall göra ordning i huset och trädgården.  Jag kunde inte sluta tänka och fick stiga upp. När jag gått upp så skrev jag ner allt jag tänkt ut och när det var klart var jag fortfarande inte trött så jag gjorde ordning jonathans gamla vagn. I morse fick Belle testa vagnen, hon gillar`t. Jag kom i säng kl 4.30. Belle som hade sovit hela tiden jag varit vaken, vaknade och ville ha mat när jag la mig i sängen. Hon åt 3ggr mellan 4.30 och 8.30 när jag steg upp. Inte mkt sömn inatt alltså.

Nu i veckan har vi varit i gbg hos min farmor och farfar och vi har planterat lite kryddor, sallad och lök.

Resten av dagen blir det lugnt :)

måndag-onsdag

I måndags var nog en av dom värsta dagarna. Vi (barnen och jag) var ute och skulle handla. När vi kom till kassan så fick lilleman för sig att han skulle ha tandkräm och gick och hämtade ngr. Vi skulle inte alls ha tandkräm så jag ställde tillbaka dem i hyllan. Då fick lilleman ett frispel och skreeeeek för kung och fosterland, han stampade i golvet och var helt "galen". Jag hade sagt innan vi gick in i affären att om han var snäll så kunde vi gå in i leksaksaffären efteråt, men efter att han betett sig så illa i affären blev det raka vägen till bilen och sedan hem. Störde mig dock på ngr gamlingar som stod i kön till kassan som tittade snett på mig när lilleman skrek . jag tycker nog att om dom har egna barn så borde dom förstå att det är så ibland.

Väl ute ur affären slutade han skrika och det var inga problem när vi åkte hem. Väl hemma däremot... Han ville ha på sig sin klocka och jag satte den på hans handled men då ville han såklart inte ha den längre och så var det igång igen. Man blir helt tom i huvudet när det är sådär. Som tur är håller det inte i sig så länge,det är väl sådär när dom är i trotsåldern.

Igår var lilleman på dagis och det var såå skönt att bara ligga och mysa med Belle och njuta av tystnaden. Klart man saknar det stora barnet, men det är kul för han att leka av sig med barnen på dagis :) Han hade varit jättesnäll på dagis, det brukar han vara.

Robbin är nu "mellan 2 jobb", men på fredag skall han på anställningsintervju i GBG så vi skall passa på att åka till min farmor och farfar. Det var längesedan nu..

Idag har jag diskat/städat lite och håller på och tvättar. Jag håller på och bakar bröd också, hehe känner mig som en riktig hemmafru ;) Robbin ligger i soffan ;)


Lördag

Usch, natten har varit hemsk! Belle har ätit hela natten känns det som. Hon äter ca 5min sedan somnar hon men vaknar efter ca 20min igen och kommer på att hon är hungrig och äter 5 min igen.. såhär höll det på hela natten. Jobbigt när man precis hunnit somna innan man vaknar igen. Har såå ont i brösten nu, har varit lite såriga i ngr dagar men nu är det mkt värre. Det tar emot att amma, gör ju så fruktansvärt ont. Jag har iofs ersättning hemma utifallatt ngt skall hända med ammningen men jag är inte riktigt redo att ge henne det än.. det får bli att pina sig ist. Har iofs frusit in massa bröstmjölk som jag kanske skulle kunna ge henne.. men vi får se..

Ser ut att vara fint väder ute idag, kanske skall passa på att vara ute en stund idag. Annars har vi inget inplanerat. Hade Robbin inte haft inflammation i armen hade vi arbetat med vedhögen idag.

På måndag är det sista dagen för Robbin på sitt jobb. Känns faktiskt rätt bra att ha honom hemma ett tag, men det är såklart vääldigt bra om han hittar ett nytt snart iaf.

Nä, nu skall jag försöka amma lillan lite.


Hektisk förmiddag

Lämnade Jonathan på dagis vid 9. Som vanligt såg han fram emot detta. När jag kom hem la jag in en tvätt i maskinen, kände att jag var tvungen att ta tag i all tvätt som ligger i tvättpåsar i källaren. Har nog 10 påsar med färdigtvättad tvätt i sovrummet som jag också måste ta tag i snart.

Belle var på BVC för viktkontroll, hon hade gått upp bra denna gången med. Hon har nu spräckt 4000g gränsen. 4020 stannade vågen på :) Efter bvc blev det en sväng till kinna. Vi var inne på apoteket och köpte salva till hennes blöjexem. Hoppas att det försvinner nu.. men det är väl inte troligt, det enda som verkar fungera är att vara utan blöja helt och hållet. Vi var inne på barnkammaren och köpte påsar till blöjhinken och det blev ngr hårspännen ,2 hår rosetter och en body till Belle. Rosetterna kan hon ha (det är kardborre fäste på dem) men hårspännerna dröjjer ett tag tills hon kan använda :) Var inne på kappahl och köpte en murarskjorta till jonathan.

När vi kom hem var det dax att hämta storebror från dagis. Klart att det skulle börja åska och regna när vi skulle
gå. Fasen vilken åska det var.. small gäärnet ju.

Har precis hängt upp tvätten och nu tänkte jag ta en dusch, hade vart skönt att få duscha själv.. men det lär väl inte hända. Har ju en son som älskar att duscha/bada och jag har inte hjärta att neka honom när han kommer ner och har tagit av sig kläderna och håller en handduk i handen.

Imorgon är det fredag och helg.. gillar när hela familjen är hemma :)

Dagis igen!

Väckte Jonathan imorse och berättade att han skulle få gå till dagis. Det var 2veckorsedan sist och han blev jätteglad :) När vi kom in till dagis så sprang han in till dom andra barnen direkt (jag hann få min "hejdå" puss och kram först). Belle fick såklart också en puss :)

När vi lämnat av Jonathan så promenerade jag och Belle till affären. Jag skippade vagnen och sjalade ist. Det gick väldigt bra, Belle sov hela tiden. Såklart "råkade" jag bara köpa tunga saker som tex potatis, mjölk osv så det bleev en tuung promenad hem. Men som tur varhade jag med mig en ryggsäck att bära en del varor i. Jag kan nog räkna detta som ett träningspass.. skönt, då slipper jag ut och träna ikväll. Det är ju sagt att jag skall börja träna fom idag.

Jag skall försöka få lite sömn nu innan jag hämtar grabben och medans Belle sover. Det blir ju inte så mkt av den varan. Belle äter massor under natten och Jonathan har börjat komma in till oss mitt i natten. Innan sov han ända tills 6-6.30 i sin säng men nu kommer han in till oss vid 3tiden och är ledsen för att det finns spöken under hans säng. Stackarn!

söndag

Idag är det återigen dax att ta tag i vedhögen. Robbin och min far tar hand om det medans jag underhåller barnen och lagar mat till gubbarna. Till lunch blev det spagetti och grönpeppar kycklinggryta.. MUMMA!

Jag var en sväng till lekplatsen med Jonathan och Belle. Testade även sjalen för första gången. Jah har lite svårt att få till knytningen bra även om jag övat massor utan Belle. Idag blev det rätt bra lite småkorvigt på ryggen bara. Måste bara säga att det var en WOW upplevelse att bära i sjalen, mkt lättare och bekvämare än babybjörnen. Får fortsätta öva på knytningen, övning ger färdighet :)

Belle har även börjat ändra dygnsrytm nu, vilket är skönt för mig som varit vaken natt och dag det sista. Innan vaknade hon vid 22-23 och var vaken större delen av natten men igår vaknade hon redan vid 18 och SOV mellan ammningen på natten. Hon har även varit vaken en låång stund nu mitt på dagen :)

Vi har kommit på att hon inte kan ha vanliga blöjor, hon får massor av blåsor av det så vi har tygremsor i blöjorna numera (BVC tyckte att vi skulle testa det) och det funkar jättebra. Hon har ett stort behov av närhet och kan inte sova om hon inte ligger på eller tätt intill ngn av oss.

full rulle

Idag var det BVC besök för Belle. 3880g och 53cm lång var hon. Hon växer så det knakar våran lilla flicka. Efter besöket begav vi oss mot Gbg och lek och bus landet.

Jonathans kusin och mormor var också med till Gbg. Barnen + Robbin tyckte att det var vääldigt roligt att leka och busa i 3 timmar. Jag måste erkänna att jag var med och lekte en hel del också. Rutchkanorna gick suuuperfort. Jonathan hade ingen självbevarelsedrift när det gällde att åka kana.. han klättra upp på jättebranta rutchkanor och åkte tom sj ngr gånger. Tror nästan att jag höll på att dö när jag följde efter han upp för en av dem (var tvungen att följa med när barnen klättra runt, vågade inte lita på att dom skulle klara det själva).

När vi kom hem igen var vi vääldigt trötta allihopa, så det blev att ta det lugnt framför tv:n ngr timmar. På kvällen kom lillebror förbi ngr timmar. Kul :) inte så ofta man ser honom nu när han flyttat.

Nu har vi lagt Jonathan (lite väl sent) och Belle har precis vaknat.. så nu väntar en sömnlös natt.

Onsdag

Idag har vi varit i Ullared och handlat. Vi köpte inte så mkt, men det gick på 2000kr iaf. Jonathan fick en western häst.. en häst som han kan sitta på när han leker cowboy med sin pappa ;) Köpte också en present till Jonathan. Annars blev det bara sånt vi behövde.. tvättlappar lite träningskläder och städprylar. Vi skulle köpa påsar till våran blöjhink men dom var slut :( Men det kan vi ju köpa i andra affärer ist. Förresten, jag köpte ju ny hårfön och en hårborste. Måste ju ha bättre sådana nu när jag har frisyr att fixa till varje dag :)

När vi kom hem så städade jag ur vårat städskåp där vi slängt in det mesta (som inte skall stå där), gjorde även ordning i badrumsskåpet. Skiit bra blev det. Gäller bara att hålla detta nu. 

Nu är jag nere i min normala vikt igen +1kg kanske. Magen har gått tillbaka väldigt bra och från sidan ser den ganska platt ut (framifrån med) men kroppen ser ju såklart inte ut som innan... så det blir ju x antal träningstimmar iaf. Till en början blir det promenad 4ggr/v och lite lätt styrketräning och sen får det trappas upp och bli lite tuffare träning.. (detta är tanken iaf hehe).

Vi har gjort Belles hand och fotavtryck idag.. Jonathan gjorde sitt när han var 7dagar och Belle är nu 12 dagar.

Måndag

Idag var vi iväg och handlade lite grejjer till bilen. Skall grejja med den imorgon är det tänkt. Vi åkte också in till kinna på jakt efter en sån där tavla där man gör avtryck på sitt barns hand/fot. Jonathan har en sådan tavla så vi tyckte att Belle också skulle ha en. Jonathan gjorde sina avtryck redan när han var en vecka gammal och Belle är 10dagar idag, men det spelar nog inte så stor roll. Jag tror inte att händer/fötter vuxit spec mkt.

Innan vi åkte hem från kinna gick jag in till frisören och skulle se om det fanns ngn klipptid nu i veckan. Det visade sig att hon hade tid just då, så jag klippte och färgade håret. Det blev rätt kort, ungefär 30-40cm åkte av och jag har numera en diskret page. Jag är faktiskt vääldigt nöjd med resultatet :) Robbin gillar det också. Belle sov hela tiden jag klippte mig.

När vi kom hem så kom barnens farmor på besök. Belle fick en jättefin klänning/body och jonathan fick en pippi leksak :) När farmor skulle gå hem så snodde hon med sig Jonathan så just nu är det vääldigt lugnt och skönt här hemma.. men det är nästan för tomt utan våran lille busunge.

lite av varje

I torsdags var barnens mormor och kusiner + deras mamma här en sväng. Belle fick massa nya flickkläder, supersöta :)  Jonathan var lite gnällig, precis som han varit de senaste veckorna. Det är nog lite jobbigt för honom nu när Belle kommit.

I fredags var det hembesök från bvc. Det gick jättebra, men jag föredrar att åka iväg till dem ist för att ha dom här hemma. Belle väger nu 3662g så hon har gått upp bra. Hon vägde 3530g när hon föddes och gick ner till 3380 dagen efter och i måndags vägde hon 3420g. Stora tjejen :) Viktuppgången är nog inte så konstig med tanke på hur mkt hon äter, skönt när det fungerar bra.

Vi började med napp idag. Hade tänkt att skippa den helt och hållet denna gången men eftersom hon suger på tummen så fort hon får tillfälle så kändes det bäst att börja med den iaf. I övrigt så fungerar det mesta bra, det är väl bara hennes sovrutiner som hade varit sköna att ändra på. Hon sover ju hela dagarna och vaknar och är klarvaken vid 22-23 på kvällen. Hon äter mkt på natten så det blir inte så mkt sömn för mig. Hoppas att detta ändrar sig snart.

 


Torsdag

Det är mkt som händer om dagarna, mkt att stå i nu när man har en ny familjemedlem. Belle har funnit sin plats och Jonathan avgudar henne. Jonathan har kommit in i ngn slags trottsperiod där han testar våra gränser hela tiden.. men han är världens sötaste iaf.

Belle sover nästan hela dagarna, öppnar knappt ögonen när hon skall äta.. på nätterna är hon klarvaken. Hade nästan glömt hur det var att vara vaken på nätterna, vaknar varje morgon med huvudvärk pga sömnbrist. Men man brukar ju bli van efter ett tag. Jag har hand om matningen på natten och robbin byter blöjorna när det behövs.. Såklart kommer det bara vara så under dessa 2 v Robbin är hemma.

Idag blir det lite städning och sedan lite lek på lekplatsen med Jonathan. I eftermiddag får vi besök :)

full rulle

Idag var det dax att skrivas ut från BB. Robbin var tvungen att åka till jobbet en sväng på morgonen och under tiden skulle jag fixa ordning barnen så vi kunde åka till Borås så fort han kom hem. Jag vaknade när klockan ringde kl 07, men eftersom Belle varit väldigt hungrig under natten hade det inte blivit så mkt sömn för min del så jag råkade somna om utan att sätta larmet på snooze. Typiskt att jag skulle försova mig, vaknade 20 min innan vi skulle åka för att hinna. Det blev rätt stressigt, Jonathan skulle få på sig kläder och äta frukost och Belle skulle ammas och göras iordning. Kom hemifrån 10min senare än tänkt. Påväg in till Borås krånglade bilen lite så vi blev ytterligare lite senare än tänkt. Inte kul att komma försent när man avtalat tid. Tillslut kom jag bara 5min försent och det var inga problem alls.

Belle och jag blev utskrivna från bb. Hon vägde 3420g idag, så hon har gått upp lite från viktnedgången den första dagen. När vi ändå var i Borås svängde vi in och handlade lite leksaker till Jonathan och 2st dressar till Belle.

När vi kom hem var det 2 timmar kvar tills Jonathan skulle till BVC på 2,5års kontroll. Det hade gått jättebra. Han är nu 88cm lång och väger 13kg. Stora killen :)

 Några bilder från första dagen på BB. 3e bilden ser man hur jag såg ut i ansiktet av alla brustna blodkärl jag fick under krystningarna.
Skall försöka få in dom nya bilderna nu under eftermiddagen.

Söndag

Vi kom hem från BB igår kväll. Mina föräldrar kom hit en stund för att se vårat lilla mirakel. Belle tyckte om att mysa med mormor och hon fick lite flick kläder.

Jonathan fungerar väldigt bra ihop med vårat nytillskott, han vill pussas kramas och hjälpa henne hela tiden. Skönt att det är så nu iaf.. kan ju ändra sig snart, men nu när alla är lite trötta och så är det skönt att han inte tycker det är jobbigt.

När Robbin och Jonathan kom för att hämta mig och Belle på BB blev det lite känslofullt. Jonathan sprang fram till mig (hade saknat mamma massor) men när han såg det lilla knytet jag höll i min famn hade han bara ögon för henne. Jag tror han blev lika förälskad i henne som vi blev så fort hon kom till oss, jag fick ngr tårar i ögonen av lycka. Han satt bak i bilen med Belle påvägen hem och han pratade med henne hela tiden *kärlek*. Är så lycklig för våran familj just nu.

Amningen fungerar jättebra vilket är skönt eftersom det tog ngr dagar för Jonathan innan det fungerade hyffsat. Hon sover för det mesta så vi har fått vila ut rätt bra. Inatt ammade jag vid 02 , 06 och sedan när vi gick upp vid 09.. jätteskönt för oss att nästan fått sova ut.

Vi har tagit massa bilder som jag säkert kommer lägga ut ngn dag snart. På de flesta bilder är storebror också med. Där Belle är där är även Jonathan. Han har blivit så stor.. min lille prins.

Förlossningen

I torsdags eftermiddag sa jag till Robbin att jag tror att förlossningen kommer att starta i natt eller imorgon (läs fredag). Jag hade molande värk i ryggslutet och över magen, det var därför jag var övertygad om att det var dax snart.

Vid 23.30 började jag få förvärkar/värkar med 6-7min mellanrum. Dessa värkar höll på under hela natten, så jag fick inte sova något. Värkarna var ganska starka men det var inte svårt att hantera dom, behövde bara andas rätt så gjorde det inte så ont. Värkarna tilltog dock inte i styrka även om timmarna skenade iväg.

Vid 5 tiden så gick jag upp till Robbin (jag höll mig i vardagsrummet så att mina killar skulle kunna sova ifall det skulle sätta igång på riktigt). Jag la mig i sängen och tänkte att jag kunde försöka sova, det hände ju inget mer än halvdana värkar. Men efter ett tag mitt under en värk small det till inne i kroppen, och en heemsk smärta spred sig. Nu kom värkarna med 2-3 minuters mellanrum och smärtan var mkt mkt starkare. Jag sa till Robbin att det nog är dax att förvana hans mamma om att Jonathan kommer komma till henne inom ngr timmar.

Efter ca en kvart fick Robbin väcka och köra iväg Jonathan till farmor. Jonathan var jätteduktig och det var inget gnäll eller krångel. Jag ställde mig i duschen under tiden Robbin körde Jonathan till farmor. När Robbin kom hem (ca 10min) så förklarade jag att jag inte skulle klara av att vara hemma speciellt länge till. 5minuter senare satt vi i bilen påväg mot Borås.

Under bilfärden var värkarna outhärdliga och jag började få krystvärkar. Minns från förra gången när vi väntade Jonathan och åkte in till förlossningen att det var det värsta jag varit med om.. Denna gången var ännu värre.
Vi åkte mitt i rusningstrafiken (alla skulle till jobbet) så emellanåt gick det inte så fort, andra stunder hölls nog inte hastigheten alls. Men som Robbin sa, han skulle bara fått böter om polisen skulle stannat honom. ;)

Framme vid förlossningen hoppade Robbin ur bilen och var tvungen att betala parkeringsavgift, medans jag försökte ta mig ur bilen mitt under en värk. Väl inne på avdelningen blev jag välkomnad med en rullstol så jag skulle slippa gå till förlossningsrummet.

I förlossningsrummet kollades det hur mkt öppen jag var, 5cm.. åh nej tänkte jag. Jag hade ondare än jag någonsin haft innan och dessutom krystvärkar. Jag blev tillfrågag om vad jag ville ha för smärtlindring. Lustgas var det enda jag ville ha, men insåg rätt snabbt att den inte hjälpte ett dugg. Tillslut var jag tvungen att be om annan smärtlindring, det skulle aldrig fungera annars. Det gjorde så mkt ondare denna gången än förra, och jag är säker på att jag hade svimmat eller kollapsat om jag inte fått mer smärtlindring. PCB tror jag att det hette som jag fick. Det är lokalbedövning av livmodern.

En läkare satte bedövningen under en värk och redan nästa värk hade den hjälpt. Det var som en befrielse, jag kände bara topparna av värkarna men trycket var lika stort som det skulle vara annars. Jag kunde prata med Robbin mellan värkarna och bedövningen påvärkade inte öppningsskedet alls. Just det att få/kunna prata med Robbin under tiden var jättehärligt, speciellt efter att han nästan svimmat en stund tidigare. Det blev lite mkt för honom att se mig ha såå ont och han inte kunde göra ngt för att hjälpa mig. Men han repade sig snabbt.

Det tog 30min för mig att öppna mig de sista 5 cm. Det tog inte så lång tid att krysta ut våran bebis, men det var jobbigt. Hon var rätt stor/bredaxlad så jag fick ta i för kung och fosterland. Jag tog i så mkt att massa massa blodkärl i ansiktet sprack och det såg ut som jag fått utslag över hela ansiktet, rätt läskigt faktiskt.

Bebisen hade navelsträngen runt halsen och när det tog en stund att få ut bebis så blev det lite problem islutet. Dom 3 sista minuterna innan bebis kom ut hade varit jobbiga för henne och hon andades inte när hon kom ut.

Såfort jag krystat ut henne klipptes navelsträngen och alla utom en rusade ut ur rummet och slet med sig Robbin på vägen. Jag visste inte alls vad som hänt. Det enda jag tänkte på var att det var skönt att bebis kommit ut och så undrade jag om det var en pojke eller flicka. Jag la inte ens märke till att hon inte skrek eller rörde på sig. Så det blev lite jobbigt för mig när dom bara tog henne och sprang iväg.

10minuter senare kom dom tillbaka, under tiden hade barnmoskan som stannade hos mig förklarat läget. Jag fick veta att det var en liten flicka och att hon mådde bra. Det hade bara tagit ngr sekunder att få henne att andas igen. Dom hade satt på henne massa sladdar och sånt.

Nu fick vi ätligen mysa med våran dotter. Vi bestämde namn, Belle blev det :) Hon föddes den 30/4 på bf+1 ,var 50cm lång och vägde 3530g en helt prefekt liten dotter. Kärlek vid första ögonkastet. Förlossningen tog ca 2 timmarså det gick snabbt.

RSS 2.0