onsdag

Igår byggde Robbin om våran gräsklippare till en plog. Så skönt att slippa skotta allt för hand (det tar ju så lång tid). Vi har ju rätt mkt som måste skottas när snön väl kommer. Bilarna står på andra sidan gräsmattan och från huset till bilarna är det nog minst 60m, vi har även våran infart (väg på 50-60m) och från dörren till postlådan som skall skottas. Förra året var kaotiskt när snön kom, men i år var vi förberedda :)

Belle har de senaste 2v lärt sig krypa bra och snabbt. Hon är även väldigt tyst när hon kryper omkring. Kaminen och vägguttag är populära föremål att krypa till (hon kommer inte fram till kaminen, vi har byggt ett litet skydd där). Lägger man henne på golvet och tittar bort ngr sek så är hon borta :). Hon försöker även ställa sig upp mot bord och större saker som inte ramlar omkull.

Jag har nästan slutat amma nu (blir ca 1gång/dag), hon är mer intresserad av "riktig" mat än bröstmjölk och ersättning.

Jonathan har varit hemma från dagis förra v och troligtvis blir det hela denna veckan också. Han har svinkoppor eller ja en iaf. Förra veckan var vi alla här hemma sjuka, nu är det bara jag och Belle som är lite snoriga.

När Jonathan vaknar (ja, han sover fortfarande konstigt nog) ska jag hjälpa min mor lite. Hon skall lämna in sin bil i Fotskäl så jag skall köra med henne dit så hon slipper gå hem ;) Det är inte direkt tilltalande att köra de vägarna just idag.. massa snö och halt. Hoppas att vägarna är ordentligt plogade bara. Jag skall även hämta ut Robbins julklapp och så måste jag tanka bilen innan jag åker ngn stans. Ikväll blir det träning.. bara vanlig gym (är ju lite förkyld fortfarande).

Snart är det 1a advent och ljusstakarna skall fram. 1 månad kvar till julafton idag också.

Idag är det även min och Robbins förlovningsdag (förlovade i 4år).. tänk vad tiden går fort :)


Slutet på ännu en vecka

Det är Fredag!! Fredagar och lördagar är mina absolut bästa dagar på hela veckan. Tisdagar och Torsdagar mellan kl 18-20.30 också iofs (då tränar jag).

Jag har precis lämnat Jonathan på dagis och tanken är att jag nu skall röjja lite i huset.. städa, diska, dammsuga och tvätta. Inte orkat tvätta på heela veckan så det har samlat på sig.

De sista 2veckorna har jag varit sjukligt trött. Vet inte riktigt varför, sömnen spelar nog in en del. Belle har sovit lite oroligt det sista (börjar få tansebissingar) och Jonathan har av ngn anledning vaknat när Robbins väckarklocka ringt (ohyggligt tidigt). Sen har jag ju mina egna sömnbesvär.. tar mig ungefär 2timmar att somna oavsett hur trött jag än är när jag lägger mig. 

Belle är 6månader nu (tiden går så fort). Hon börjar bli stor :) hon ålar runt på golvet i räcerfart, så nu kan man inte bara lägga henne på ett ställe och förvänta sig att man ska hitta henne där när man tittar efter henne nästa gång. Hon försöker krypa hela tiden också, går upp på alla 4 och glider framåt ist för att ta riktiga krypsteg.

Imorse vid 6.30 introducerade jag Belle för ett piano (leksak) och hon älskade det. Hon slog och bankade massor och log. Leenden är vad vi får av henne, mkt sällan skrattar hon. Hon skrattar bara när jag eller Robbin kittlar henne under armarna el revbeben. Men Jonathan kan få henne att gapskratta av att bara göra en grimage. :)

Jonathan är våran lilla olycksfågel.. förra veckan fick han en blåtira under ena ögat precis efter att han tagit dagisfotot (tur att det var efter) och dagen efter fick han en likadan blåtira under andra ögat när han lekte att han var en katt som kröp på en drake (massa små stolar som han ställt ihop på dagis). Iförrgår hade han ramlat hos farmor och slagit sig på kinden så han fick ett blåmärke och igår ramlade han utomhus på dagis så han fick ett till blåmärke vid näsan. Dessa 2 sista blämärkerna har nu flytit samman och blivit ett.. ser inte alls roligt ut. Sen har han massa blåmärken på benen. Tur är väl att han nästan aldrig får ngr blåmärken hemifrån (måste vara väldigt vilda lekar på dagis)

Snart är det jul. Jag måste börja köpa julklappar NU! Vi har ju en aning mindre pengar så måste sprida ut handlandet under 2 månader. Men har ingen aning om vad jag ska köpa. (robbins julklapp tror jag att jag vet vad jag ska köpa).

Nä nu är det dax att ta tag i allt det där jag skrev i början.


RSS 2.0